me and my soulmates

Monday, September 28, 2009

Majlis "baraan"and hari raya 2009


marissa and aisyah

marissa,aisyah,muaz

in the messy toys room

muhammad yassin and BIL (jai)

yassin,nazhif,aisyah,marissa

kuah kacang

sambal tumis ikan bilis +petai

my rendang ayam
Salam babes....I was so like super duper busy the whole week.Nak crite pon still tired.Had majlis "baraan"in our neighbourhood..the first time the people here actually "planned"for a proper majlis baraan,they usually just "serang"your house during hari raya.*hehehe*What I mean by "serang"is,around 8-10 families plus 20 kids go to your house after isyak prayers to celebrate raya...
This year they made a plan not to serang but to do it row by row of houses.Invited my sisters but they had their own plans and my BIL couldn't make it as they were otw from JB.So,I didnt get to "escape"hahaha..wished my sister wud have told me that she was organizing her own raya celeb...then I can go to her place...but it's okay.I dont mind people coming to my house,but oh it was so tiring.....penat woo!!!All in all,Alhamdulillah,there was dua and selawat Nabi,Alhamdulillah...Penat tapi berbaloi2..tho I missed my celeb with my mom and my sisters,nieces and nephew...takde rezeki kat sana,ada rezeki kat rumah sendiri..:)
I didn't take any pics..so busy attending to...50 or more people...I made chicken rendang,kuah kacang,sambal tumis ikan bilis with petai(hubby's and dad's request) and nasi impit..drinks,kuih muih..itu je la yang termampu.*alhamdulillah*
Marissa was excited..she knows there'll be "so many guests"in our house every year and she couldn't wait for that nite...
The day after,I made nasi  lemak and curry mee.My eldest sister came to fetch my dad to go back to his house.So,we had curry mee and nasi lemak and sambal ikan bilis from the day before.Later in the afternoon as my dad was leaving,my husbands bro and family together with my Inlaws came to celebrate raya with us.My BIL wasnt in KL the whole week.So,they came and left around 8pm and we continued our majlis baraan to visit our neighbours houses(balas kunjungan).That night itself we went to 8 houses...Ya Rabbi...penatnye...dah tak fun dah..so tiring but kalau tak follow org berasa hati pulak..(paham2 je la ye)
On sunday,I went to celebrate raya with my own ol'buddies as ame called us.The kureng part,I forgot to bring my camera..so,enjoy the pics at ame's blog..heheheh...tumpang ye makcik:).I knew Liza and Yati like 17yrs ago.We were batchgirls..Ame is more senior(tabik puan)..tu pon sbb akak muda lagi hahahaha....
Had a great lunch at Yati's,and kek lapis sarawak at Ame's.Most importantly..my kids enjoyed their day..our kids made friends with each other(terharu)and I hope we can do this again soon.Liza might just make our wish come true if her"open " house is confirmed to be on the 4th or 3rd..kekeke...
Today is monday and I'm going to my massage session later...oh..i so need that.



Wednesday, September 23, 2009

raya 2009

Assalamualaikum gorgeous babes!!!!!!!Still having your rendang and lemang for breakfast?Any open house next week?Don't forget to invite ah...kehkehkeh..(tak malukannn..)Here are some pics during our 1st raya in KL and USJ.More to come insya'allah.didn't snap a lot of pics though coz makcik jadi "orang kuat"that's what my MIL called me that day,I had to do the replenishing of the food,washed the dishes,make drinks,etc,etc,etc...We were the only family from my hubby's side spending the raya there.My BIL went back to his in-laws house...MIL had no other help except fom moi...nyeh nyeh nyeh...:)...(with help from my dearest hubbby of coure...looking after the kids needs except when muaz insisted on me carrying him)
We had like everybody else's lah kot...rendang,nasi impit,sayur lodeh,soto,kuah kacang...chocolate cake,raya cookies....green syrup(homemade)and carbonated drinks for the guests...After solat sunat Aidil Fitri in the surau nearby the house,walking distance,we went home to bersalam salaman.This year I'm more excited for the kids because Muaz already know that he can collect "duit raya"..hahaha..marissa was given a sling pouch by her tokmak to keep all the duit raya that she collected that day..Muaz on the other hand will go straight to the room,got on the bed and start opening his duit raya envelopes and counting.."mom..look,I have so much MONEY!!!!"Muaz with big grin and big eyes waving the money at me.hahaha..so cute.
After breakfast with the kids,our guests came non stop until late in the afternoon...at around 5pm,we packed our things to spend the rest of our 1st day of raya in USJ Subang(my kampong hahaha)...and that's how we spend our !st day of raya 2009 :)..Alhamdulillah,semuanya dipermudahkan and I'm so thankful and feeling so blessed that I get to spend good times with my loved ones on this Raya day..we never know if there's still tomorrow kan?Alhamdulillah.Me and my family like to wish you babes a Happy Hari Raya again..adios!


marissa

hero and princess :)

my sweethearts

my love,my life.......

came back from solat sunat aidilfitri with "duit raya"from tok bah and tok mak.

best friends in genma's house

zzzzzz....this pic was taken on 3rd raya,Muaz insisted on wearing the sampin to sleep.(baju dah basuh hokay)

Wallahualam...semoga kita semua selamat.


Assalamualaikum dear friends,readers :)..How was Raya so far?Mine was wonderful...Alhamdulillah.Waiting for my Hubby to come home and continue our raya celebrations with friends and families.I received this note in my mail box and I wanted to share this with you.Hopefully,in our raya celebrations,we wont forget to do our "kewajipan"kepadaNYa..insyaallah...take care babes..enjoy the rest of your hols..:)

MENJELANG PUASA 2012....WALLAHUALAM...ALLAH MAHA MENGETAHUI-NYA..

Cuba kira... 1 Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat, jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.
Sama dengan hadis nabi pasal huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan
dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasal satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,
bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj. (yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni)
Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu....ALLAH sahaja maha mengetahui............
cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012.
Nu'aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal..."
Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan,
pada malam Jumaat, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri
jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jumaat di tahun terjadinya banyak gempa.
Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jumaat, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya,
sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar,
maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!",
karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".


Thursday, September 17, 2009

selamat hari raya babes!!!

Salam babes...saya dengan rasa rendah diri menyusun sepuluh jari,memohon maaf seandainya my entries before this ada yg telah menyinggung sesiapa disini...ianya bukan disengajakan...saya bersama family mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada semua readers,friends and family jauh dan dekat.drive safely to your destinations and semoga bergembira di hari raya(jgn gembira tak hingat dah..hehehe)take care babes...

Sunday, September 13, 2009

don't judge darlings,empathize :)


"eh..semua nak tanya wife dia dulu...mesti kena queen control"
"minah tu apa2 sikit nak tanya husband dia,stress betul hidup dia kan??""\
"nasib baikla aku tak kahwin,kalau tak nak jaga laki,anak2...no time for myself.everything have to answer to my husband"
"ei...dia tu tak bercampur ngan jiran/orang..mesti sombong tu..berlagak"
These lists of daily conversations could fill up the whole page..:)
Familiar with them?Sounds familiar to my ears..I hear this almost everywhere...the reason why I don't join any group or persatuan or anything that has got to do with people having the chance to "mengumpat".(sometimes terbabas jgk ngan kwn2 )
Why do we judge other people?Who gave us the rights?Why do we think that we are "better"than the rest?Who are the victims?
We tend to forget that He is THE only ONE that can be THE judge...that all of us WILL face the judgement day...
So,it doesn't matter if that wife wants to ask her husbands permission for everything that she does,or this husbands wants to discuss with his wife first before he makes any decisions,doesn't matter if some people wants to marry because their "nawaitu"was to meramaikan umat Rasulullah,or it doesn't matter if the lady just want to stay home and mind her own business...(maybe she's always in pain and cannot join the community)...it doesn't matter...what matters is mind your own business and DON'T JUDGE...I'm just reminding myself....don't judge..emphatize...we're not qualified.

Friday, September 11, 2009

Sharing is Caring..


Salam…Semoga dirahmati Allah Sentiasa. Sekadar renungan bersama……..
Tiga Cahaya Di Hari Kiamat

Di hari kiamat ada tiga cahaya yang berl ain an :
* Cahaya yang pertama seperti bintang-bintang.
* Cahaya yang kedua seperti cahaya bulan.
* Cahaya yang ketiga seperti cahaya matahari.
Apabila ditanya cahaya apakah ini ? Lalu dijawab :
"Cahaya yang pertama ialah cahaya wajah-wajah manusia yang
ketika di dunia, mereka akan meninggalkan pekerjaan dan terus bersuci dan
mengambil air sembahyang apabila terdengar azan.

Yang kedua ialah cahaya wajah mereka yang mengambil air
sembahyang sebelum azan.
Cahaya yang ketiga ialah cahaya mereka seperti matahari.
Mereka di dunia sudah bersiap sedia di dalam mas jid sebelum azan lagi."
Kala Jengking Neraka
Di hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang
bernama "Huraisy" berasal dari anak kala jengking.
Besarnya Huraisy ini dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti
jarak langit dan bumi.
Malaikat Jibril bertanya : " Hai Huraisy ! Engkau hendak ke mana dan siapa
yang kau cari?"
Huraisy pun menjawab, "Aku mahu mencari lima orang.
Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.
Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat
Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya
Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.
Kelima, orang yang suka minum arak."
Simpanlah baik2 amanat ini dan sebagai peringatan kita setiap hari.
Sampaikan kepada sekelian muslimin/muslimat yang l ain semoga
menjadi pedoman hidup hingga keakhir hayat , Insya ' Allah
A langkah berbahagianya anda semua yang mempunyai anak lelaki dan dididik
pula melaungkan azan di mas jid2 maupun disurau2..Amin. Wasallam.

Semoga Allah merahmati kita semua dan mengampuni segala dosa2 kita yang
lalu dan hari ini. Azan adalah dakwah yang paling utama sekali kerana
ianya mengajak kita membuat kebaikan dan mengingati Allah swt. Secara
tidak sedar kita sentiasa didakwah sebanyak 5 X sehari. Cubalah hayati
setiap perkataan dan jawaplah seperti yang disarankan. Bagi orang yang
melaungkan azan pula jika dia berniat untuk seluruh alam (spt yang
disarankan olih Allah kepada Nabi Ibrahim alaihisallam) muazin itu akan
mendapat pahala umat islam seluruh alam yang bersolat pada hari itu.
begitulah kelebihannya yang Allah beri. Wassallam...
ADAB MENDENGAR AZAN
Kematian itu pasti menjelma. Hanya masa dan waktunya yang tidak kita
ketahui.Cuba kita amati . Mengapa kebanyakan orang yg nazak, hampir ajal
tidak dapat berkata apa-apa.. lidahnya kelu, keras dan hanya mimik
mukanya yang menahan kesakitan ' sakaratul maut ' . Diriwayatkan sebuah
hadis yg bermaksud: "Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika
tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya."
Ini jelas menunjukkan, kita disarankan agar mendiamkan diri, jangan
berkata apa-apa pun se mas a azan berkumandang . Sebagai orang beragama
Islam kita wajib
menghormati azan Banyak fadhilatnya . Jika lagu kebangsaan kita diajar
agar berdiri tegak dan diamkan diri.
Mengapa ketika azan kita tidak boleh mendiamkan diri? Lantas sesiapa yang
berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak . Kita
takut dengan kelunya lidah kita se mas a ajal hampir tiba maka kita
tidak dapat mengucap kalimah "Lailahaillallah. ." yang mana sesiapa yang
dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabut Allah dgn
izinNya menjanjikan syurga untuk mereka. Dari itu marilah kita sama-sama
menghormati azan dan mohon kepada Allah supaya lidah ini tidak kelu
se masa nyawa kitasedang dicabut.
"Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah "Lailahaillallah. .." semasa sakaratul maut menghampiri kami. Amin.. amin.. amin Yarobbala ' lamin .."


hidayah...

Salam everyone...I received this mail and I want to share it with you babes.It's very touching(to me at least)and I have a lot of respect for this amazing lady for being brave enough to come forward and share her story with us.May all of us with get the petunjuk and hidayah dari Allah swt.

Rasanya sudah ramai yang tahu tentang kesusahan lampau saya kerana
banyak majalah menyiarkan cerita itu. Niat saya tiada lain, hanya mahu
menjadi pencetus semangat untuk wanita di luar sana . Biar mereka tahu, sebagai
manusia jangan terlalu mengharapkan orang lain untuk berjaya dalam
hidup.
Saya pernah jadi penoreh getah, sambil-sambil itu melakukan
bermacam-macam kerja kampung untuk menampung hidup. Malah pernah juga
cuba berniaga kedai runcit, menyertai MLM dan bekerja kilang
Apabila berjaya dengan perniagaan Sendayu Tinggi, saya mula sedar
manusia perlu ada tiga sifat jika mahu berjaya. Pertama, mereka mesti
mengorak langkah untuk memulakan perkara kecil dalam diri. Kemudian, jangan
pernah berkata tidak sebelum mencuba kerana tiada apa yang mustahil.
Ketiga, jangan suka menyalahkan orang lain.
Nilai sepuluh sen
Bila sudah berjaya mengumpul kekayaan, tiap-tiap tahun saya pergi
umrah. Ada banyak peristiwa yang dialami di tanah suci namun ada satu
pengalaman yang paling menarik. Ia berlaku ketika saya tidur lalu
bermimpi, satu suara menyuruh saya membaca beberapa ayat daripada surah Al-Baqarah.
Sekembalinya saya ke tanah air, saya terus mencari tafsir Al- Quran.
Saya mendapati antara maksud ayat yang disuruh baca itu ialah mereka yang
mendapat hidayah namun jika memalingkan mukanya, mungkin tiada lagi
hidayah untuknya selepas itu.
Saya memang sudah lama terdetik mahu berganjak ke alam (fasa) lain
sebaik sahaja usia mencecah 40 iaitu membuat persediaan untuk mati. Saya
mula melihat betapa kehidupan di dunia ini sangat singkat, indah dan perlu
dinikmati. Saya sedih mengenang ramai orang yang berjaya dalam
perniagaan tetapi hidup tidak bahagia.
Ketika saya mengejar dunia, hidup dirasakan huru-hara. Pernah saya beli
sebuah kereta dengan harga RM1 juta. Setiap kali tiba di satu-satu
tempat, saya senang melihat banyak mata memandang dan berbisik-bisik
kagum.
Namun lama-kelamaan saya tersedar, rasa bangga melihat kekaguman orang itu
menimbulkan perasaan riak dan mahu menunjuk-nunjuk.
Jika syiling sepuluh sen terjatuh, pernah satu ketika saya tidak mahu
mengutipnya semula. Waktu itu saya memikirkan kelas sebagai seorang
jutawan. Tetapi hari ini, saya tidak mahu lagi bersikap begitu. Saya
mahu buang rasa riak, sebab nilai duit sepuluh sen itu besar nilainya
pada sesetengah orang dan tidak patut dibazirkan begitu sahaja.
Saya tidak pandai mengaji dan tidak tinggi ilmu agama. Jadi saya
mengupah seorang ustazah yang tinggal bersama di rumah ini untuk
mengajar serta seorang ustaz untuk berkongsi ilmu agama. Sehari setiap minggu, rumah
saya dibuka untuk orang ramai menyertai majlis ilmu yang dibuat di sini.
Impian saya yang masih belum tercapai ialah membina sebuah kompleks
hasil perniagaan. Di kompleks berkenaan saya mahu membangunkan aktiviti
dakwah di samping memberikan kehidupan kepada fakir miskin menerusi
perkongsian ideologi perniagaan.
Saya tidak mahu golongan susah yang saya bantu ini memandang saya
sebagai sumber kewangan. Saya tidak memberikan mereka 'ikan' tetapi
'pancing' untuk mengubah kehidupan. Caranya saya beri mereka produk untuk
dipasarkan. Saya juga mengambil kuih, kerepek dan lain-lain daripada
mereka untuk dijual.
Satu lagi impian yang sedang diusahakan, saya mahu bina sebuah rumah
perlindungan untuk anak yatim piatu dan mualaf. Rumah sudah ada, tenaga
pengajar pun tidak ada masalah. Cuma tinggal mencari bayi dan
kanak-kanak untuk dibesarkan dengan pendidikan akademik berserta ilmu
agama di rumah tersebut.
Kini mula berpurdah Purdah ini sudah lima bulan saya pakai. Bukan sebab alim, dan bukan
juga sebab H1N1. Sebaliknya inilah antara cara saya menjaga hati daripada
dirasuk perasaan riak. Bila mengenakan purdah, tiada orang yang
mengenali saya jadi tiada lagi layanan istimewa yang biasa saya dapat.
Saya tidak malu untuk mengaku, selama ini memang saya pakai tudung
tetapi hati masih kotor. Ini kerana walaupun memakai tudung saya sering
kalah bila syaitan berbisik supaya bersolek setiap kali ke luar rumah sesuai
status selaku pengasas produk kecantikan.
"Kau kenalah pakai baju yang menampakkan kelangsingan, barulah orang
tahu produk kau bagus" - itu juga antara bisikannya yang sering
menewaskan saya. Barangkali ketika itu saya antara wanita akhir zaman yang disebut
dalam hadis 'menutup aurat tetapi masih bertelanjang'
Sebagai majikan pula, kadangkala saya memarahi pekerja kerana mahu
semuanya serba sempurna. Saya menjadi sungguh takut apabila tersedar
dan berfikir bagaimana pula saya di sisi majikan paling besar iaitu Allah
Taala? Dia pun berhak marahkan saya kerana sungguhpun solat, di mana
zikir dan amalan sunat bagi menyempurnakan lagi amalan kepadanya?
Syukurlah, perubahan yang dibuat melimpahkan bahagia dalam hidup.
Anak-anak (Nurhayati, Alif Syukri, Aiman Hazim, Nurazizah dan Nurain
Sufiyah) dan suami melengkapkan lagi dunia wanita ini.
Kini hari-hari saya lalui sambil meneguk kelazatan ilmu akhirat.
Melayan keletah anak-anak, mengulit orkid, epal Madura, daun kesum, kedondong,
kari, limau purut dan pokok herba lain; juga melayan burung, ayam,
lampam, puyuh, puyu dan tilapia melengkapkan lagi kediaman bak syurga dunia
yang saya gelar Sorga Ammi.
Sesudah solat Subuh, tatkala berdiri di balkoni rumah menyaksikan kabus
berlalu dibawa angin sambil merenung kalam-kalam bukit , saya semakin
yakin betapa perlunya saya bersyukur menjadi hamba yang dilimpahi kasih
sayangNya. -Pn.Rozita,pengasas Sendayu Tinggi.

maafkan segala salah silap=kosong2 okay..??

Salam babes...wondering what do you guys say to your friends,close friends,acquaintance,neighbours...bla,bla,bla..dan yang sewaktu dengannye when you wish them selamat hari raya,maaf zahir dan batin?Every year,alhamdulillah..when we get to celebrate Hari Raya,I notice most people will just extend their hands,sengeh2 and say"kosong2"...I first heard that term 7 years ago..being sometimes "lurus" like me,I wondered what is "kosong2??"
Then barula paham..ohhh..minta maaf...So since then I understand how some people minta maaf during hari raya...Hmmm..maybe its funny to some people or maybe minta maaf is not something that they take it seriously...I on the other hand is very careful on how i minta maaf during hari raya or hari2 lain...bukan nak kata I baik..but I takut kalau ada orang yg tersakit hati or berasa hati ngan I,and I tak sempat minta kemaafan from tht person,then tiba2 my time is up...hmmm..nauzubillah....I'm sure you babes have come across people like this or like me :)
I ada jugak berasa hati with few people yang mulut sgt laser,or perbuatan yg made me cry at night(as if)but every year..they never say sorry..they simply salam and walk off.Maybe I dont deserve their kemaafan (betul ke aku ckp ni,y'olls paham tak what i'm trying to say?)or maybe they think they're sinless or maybe there's nothing to forgive and they prefer to forget...and every year I'll wait anxiously for that moment to come,for them to hurt my feelings again.My good friend will tell me"takpe la Na..ko redha je,forgive them"and I will follow her advice again but still I know what is waiting for me this raya.
To all my readers...this entry is just to share with you that sometimes,people get hurt..and if they get hurt because of us,I think it's only right to say sorry the proper way.(my 2cts worth)

Thursday, September 10, 2009

raya sale :)

Salam everyone....how are things?yesss...It's sepuluh hari terhakhir ramadhan..alhamdulillah,syukur.May all of us be granted with all the blessings from Allah swt...
I have few things with me here that I'd like to sell..They're all used but still in very good condition as I've only used them twice.I have this Carlo Rino pumps that I bought early last year and I've only worn them twice.
As for the bowlings set,I was once an avid bowler :)..love the game but I dont have the time to play them as often as I want to.I only used the trolley bag,and the shoes once.My purple ball have been used many times,I've had it with me since1991..but the new colorful ball was only used once by my hubby.
So dear friends and readers,please email me if you want these items or if you know anyone who wants to have them.
carlo rino's shoe box with size and price tag
carlo rino size 6@37 selling for rm40.
mens bowling shoes
 
columbia yellow dot hardball 13kg
trolley bag for 2 balls,columbia white dot hardball and ladies bowling shoes size 7(6)

Thursday, September 3, 2009

yesss...we did it!!..hehehehe..

Salam everyone...how's your raya preparation?Mine is as as per normal..not much to be done.Everything is done in moderation mode..kekeke..tomorrow going to pick up the fruitcake from elin.....yummy..The last time I had steamed fruit cake was 3 years ago..:(
The entry today is about me trying to make raya cookies ..for the first time for my kids and my hubby,of course.I've never bake cakes or cookies,I don't have any confidence in making them myself.I was afraid if it didn't turn out the it was suppose to,it would make me feel less a mommy...???
So,this year,I decided to make them anyway..come what may,I'm ready for it..and tadaaaaa.....they were fabulous..chewahhh..yess..I like to overrate things sometimes...but,really..I'm so glad they turn out great.My hubby and the kids enjoyed it very much.Marissa infact helped me to spoon the cornflakes into the paper cupcakes mould..(proud of you baby!!!)
So..there you go guys..you'll never know unless you try and never underestimate yourself..you'll surprise yourself sometime.It might not be a big thing to those who make cookies every year...but it's a biggie to me..hehehe..never tried anything  like this before.Fun and satisfying.
Hokay...gotta go..take care babes and happy shpping to those loves to shop,happy baking to those who loves to bake and enjoy to the rest...dot.dot.dot...

Tuesday, September 1, 2009

great outing..


Salam everyone...babes,dudes,mommies,daddies..ladies and gentlemen...Yesss...mummycool is in a good mood.I had a great time with my family today.A normal outing but what made it special is because,my kiddos had a fab time...:)
They ran here and there,playing and teasing each other..Alhamdulillah.My intention to go out was to find my Raya baju kurung and tudung...no luck,nothing that I saw was nice enough to me.....no..I'm not that fussy but I can be if I think that the thing that i wanted to purchase,the price was marked up so much...not worth paying..hah enuff said..(actually takde duit)
So we went to KD giant to get some groceries and hoping to see the Ariani tudung collections that amelia khalik has been "persuading"me to see.(ala makcik takut mahal)....:).but it wasn't in KD giant..it was opposite of the Giant building.They opened a gallery there and they're having a SALE!!!!and they were CLOSED!!!!!!HUAAAAAA!!!!!!!!!
So I went home with a full tummy but feeling a lil bit down coz I didn't get to get my things...it's okay,ada la hikmahnya kannnn....
Hokay people...this I have to tell you.If you guys haven't tried Nachosnachos Kd Giant..u should try.The food was good,the service was great(i'm fussy when it comes to service)..and today I felt good coz I had a good meal with my family :) Bravo to Mr.Syahrin Zaini manager of Nachosnachos Kota Damansara,PN.Amelia Khalik and the staffs..
My kids are nachos lovers,so are their parents...they had Nachos tostada(two orders ya!!)I had the Ramadhan set,Ame's fried Chicken served with mexican rice,sirap bandung and ice lemon tea(bottomless...marissa's fave)
I didn't snap any pics...go to Nachosnachos for their menu.(ame...discount nxt time yek..mud pie pong okay ;) )
Seriously babes...their Oreo Mud Pie...yummylicious.That was my first time trying it and let me tell you it's gonna be in my MUST HAVE LIST on my next visit.Oh ya..if I forgot to tell you guys,I have a sweet toot.h..so..I can tell you which dessert is to die for and this Oreo mud pie def falls in that category.(if you guys happen to be in alamanda,try the brownies from the waffle kiosks in their foodcourt)
Hokay babes...gotta go..dunt wanna miss my sahur.take care..and sweet dreams ;)




Blog Widget by LinkWithin